Üretmiş olduğu soğutucular ile işlemcilerimizi soğutan Cooler Master’ın yeni ürünü olan ve sadece AMD Ryzen işlemciler ile uyumlu fiyat performans ürünü Cooler Master A71C ARGB işlemci soğutucu modelini sizler için inceledik.

Cooler Master A71C ARGB İncelemesi ve Wraith Stealth Karşılaştırması

Youtube kanalımızda ki videoyu izleyip geldiyseniz yazıyı okumaya devam edebilirsiniz. AMD, Ryzen serisi ile birlikte soğutucu problemine çok iyi bir çözüm getirdi. AMD işlemciler ile gelen stok soğutucular çoğu iş için yeterli oluyor. Ancak AMD Ryzen 3 1200, Ryzen 3 1300x, Ryzen 5 1400, Ryzen 5 1600, Ryzen 5 2600 ve Ryzen 5 3600 işlemci satın alan kullanıcıların hala iyi bir soğutucuya ihtiyacı var. Bu vermiş olduğumuz model işlemcilerin içerisinden AMD’nin Wraith Stealth soğutucusu çıkıyor ve bu soğutucu çoğu iş için zaman zaman yetersiz kalabiliyor. Cooler Master A71C soğutucusu AMD’nin Wraith Stealth soğutucusuna karşı gelebilen bir ürün. Aynı zamanda Adreslenebilir RGB yapısı ile kasanıza şık bir görüntü katıyor.

Wraith Stealth soğutucu ile gelen işlemci modelleri.

 

İşlemci ile Doğrudan Temas Eden Bakır Boru Bloğu:

Soğutucunun ortasında bulunan bakır boru direkt işlemci ile temas ediyor. Bakır boru soğutma için en iyi materyal konumunda. İşlemciye direkt temas etmesi ayrıca performansı arttırıyor.

 

 

 

Yüksek RPM Değerli 120mm Fan:

Bakır borudan gelen ısıyı soğutmak için soğutucumuz 120mm fan ile güçlendirilmiş. Bu fan en düşül 650RPM en yüksek 1800RPM’de çalışabiliyor. İşlemci soğutucunun alt kısmında bulunan alüminyum ve bakır boruya doğru dönük olan fanımız, havayı direkt olarak buraya iletiyor ve işlemcimiz soğutuluyor.

 

Adreslenebilir RGB Aydınlatma, ARGB kontrolcü ve Senkronizasyon

Cooler Master A71C soğutucunun aydınlatmasını kutu içeriğinde gelen ARGB kontrolcü ile kontrol edebilirsiniz. Ürün aynı zamanda ASUS AURA, Gigabyte RGB Fusion, MSI Mystic Light ve ASRock Polychrome ile senkronize çalışabiliyor. Tabii bunun için anakartınızın ARGB destekli olması gerekiyor. Ülkemizde satılan çoğu hazır sistemde Micro ATX anakart kullanıldığını ve bu anakartların çoğunun ARGB desteklemediği için ürün içeriğinde gelen ARGB kontrolcü çok güzel bir detay.

Performans İncelemesi:

Cooler Master A71C soğutucuyu rakibi olabilecek Wraith Stealth soğutucu ile test ettik. İşlemci sıcaklık testlerimizde Ryzen 7 1700 işlemci modelini kullandık. Her iki soğutucuyu da test ederken en iyi soğutma performansını alabilmek için Cooler Master Mastergel Maker termal macun modelini kullandık.

AIDA64 programı ile her iki soğutucuyu da tam yük altında yarım saat süre ile test ettik. Wraith Stealt soğutucuda işlemcimiz maksimum 78 dereceyi görürken, A71C soğutucusunda işlemcimiz maksimum 69 dereceyi gördü. Tam yük testi altında A71C işlemciyi 9 derece daha serin tutmayı başardı.

 

SONUÇ:

A71C, günlük kullanım için daha performanslı bir soğutucu arayan ve ARGB aydınlatmalı bir soğutucu kullanmak isteyen kullanıcılar için 180TL bandında çok iyi bir ürün. İşlemcinizi 5-10 derece aralığında daha soğuk tutarak ömrünü biraz daha uzatabilirsiniz. Ayrıca işlemciniz daha soğuk çalışacağı için daha iyi performans verecektir.

 

BU İÇERİĞE YORUM YAP

Yorumunuzu girin!
Adınızı lütfen buraya girin