Bu yazımızda en iyi kahramanları ve bunları nasıl doğru bir şekilde kullanabileceğinizi listelemeye başlamadan önce söylememiz gereken önemli bir şey var. Belirli bir kahraman ne kadar iyi olursa olsun; onları oynayamazsanız, muhtemelen onları seçmek iyi bir fikir değildir. Bu nedenle, her zaman oynamayı planladığınız kahramanı nasıl kullanacağınızı bildiğinizden emin olun.
Şu anda en iyi kahramanları spamlamak konusunda gerçekten ısrar ediyorsanız, en azından onlarla biraz pratik yaptığınızdan emin olun. Bazılarının ustalaşması çok zor olmadığını göreceksiniz.

ZEUS
Bu karakteri oynamaktan hoşlanmasanız bile, gerçekten güçlü olduğu inkar edilemez.

Zeus, düşman karakterleri kesinlikle yok edebilecek kahramanlardan biridir. Karakter, orta koridorda fazla deneyimi olmayan insanlar için bile oynaması kolay. Elbette, oyunun sonraki aşamalarında çok daha zorlaşabilir, ancak o zamana kadar yapmanız gereken tek şey koşmak ve insanları öldürmek.

Koridor aşamasında Zeus, ilk yeteneği nedeniyle kolayca şeridinde üstün gelebilir. Yetenek, düşmanla aynı anda son vuruş yapma ve hatta taciz etme izni vermekte. Sonuç olarak, erken safhada çok değerli olan “Bottle” eşyasını hızlı bir şekilde alabilir ve sonra birkaç seviye aldıktan sonra, düşmanı çok fazla HP yenilemesi kullanmaya zorlayacak “Lightning Bolt” spamına başlayabilirsiniz.

Sonuç olarak; Fikir, takımınıza ve kendinize geç oyun durumunda yardımcı olabilmeniz için mümkün olduğunca çok kill almanız.

Son olarak, geç oyuna gelindiğinde, işiniz ölmeden mümkün olduğunca fazla hasar vermek olacaktır. Bunu size uzun bir menzil verecek olan bir “Aether Lens” alarak elde etmeye çalışabilirsiniz.

Oyunun bu aşamasındaki her yanlış hareketin ölümle sonuçlanacağını unutmayın. Sadece düşmanlarından uzak durmaya çalışın.

BLOODSEEKER
En iyi orta kahramanlarımızdaki ikinci sıra Bloodseeker’da. Bazı insanlar bu kahramanın taşıyıcı rolünde de oynanabileceğini söyleyebilir, bu doğru. Bununla birlikte, profesyonel Dota 2 oyuncularının büyük çoğunluğu bu karakterle orta koridorda olma eğilimindedir.

Bloodseeker, Zeus’a benzer şekilde, çoğu durumda koridorunu kazanabilen gerçekten güçlü bir karakterdir. Tabii ki, bu durum gerçekten ne tür kahramanlara karşı oynadığınıza da bağlı. Genel olarak konuşursak, Bloodseeker yakın kahramanlara karşı kazanır, çünkü sağ tıklamayla onları etkisi altına alabilir ve kolayca taciz edebilir. Eğer düşük MMR uçurumdan kaçmak istiyorsanız, kullanılacak en iyi kahramanlardan biri olabilir.

Oyunun ortasına girdikten sonra, işiniz bir takım savaşına katılırken olabildiğince farm yapmaya çalışmaktır. Bunu yapmak için, haritada nerede olursanız olun, daima TP eşyasına sahip olmanız gerekir. Hatta bazı solo öldürmeler yapmayı deneyebilirsiniz.

Bloodseeker sağ tıklayan bir karakter olduğundan, geç oyun performansı tamamen sahip olduğu eşyalara bağlı olacaktır. Uygun sırtlayıcı rolü eşyaları satın alırsa, kolayca çok fazla hasar verebilir ve oyunun sonlarında gerçekten güçlü olabilir. Ancak, daha önce durdurulursa, geç oyunda pek etkili olmayabilir. Buna dikkat edin.

NECROPHOS
Bu kahramanı orta koridor karakterleri listesine koymaya karar verdik, çünkü destek rolünde olduğu zamanlar çoktan geçti. Elbette, zaman zaman bu rolde kullanan insanları da görebilirsiniz. Ancak, orta koridorda ihtiyaç duyulan alanı elde ettiğinde çok daha yararlıdır.

Necrophos, düşman koridoru kolayca ezebilen başka bir baskın karakter. Bununla birlikte, önceki iki kahraman gibi çok fazla ham hasar vermek yerine Necrophos yetenek gücü ile hayatta kalabiliyor.

Bildiğiniz gibi, her son vuruş ya da “deny” ona HP ve mana yenilemesi verecek. Bunun da ötesinde, kendini iyileştirmek için ilk yeteneğini kullanabilir ve aynı zamanda bu yetenekle düşman kahramanına zarar verebilir. Ayrıca sağlık çubuğunuzda sürekli eksiltme yapan inanılmaz derecede sinir bozucu “Heartstopper Aura”yı da unutmayalım.

Bu kahraman Dota 2’de takım savaşlarında en önemli karakterlerden biridir. Çünkü takım arkadaşlarına gerçekten çok yüksek derecede şifa sağlıyor.

Bununla birlikte, Necro’nun bir ana sorunu var yetenekleri devre dışı bırakılırsa veya hazırlıksız yakalanırsa kolayca ölebiliyor. Bu da, bu kahramanla oynarken gerçekten dikkatli olmanız gerektiği anlamına geliyor. Çünkü taşıyıcı rolündeki oyuncunun üç vuruşu ile kolayca ölebilirsiniz.

ALCHEMIST
2020’de seçmenizi önerdiğimiz bir diğer orta koridor kahramanı, Alchemist’den başkası değil. Bu karakter, son birkaç yıl içinde en iyi karakterlerden biri olarak, kendini kanıtlamış bir kahramandır.

Tabii ki, gerçek gücü tamamen farm hızına dayanıyor. İyi bir başlangıç ​​yaptığı sürece, bu kahramanla kaybetmek neredeyse imkansız. Gücünü kazandıktan sonra, her beş dakikada bir eşya alabilecek kadar farm yapabilir.

Ancak, bu kahramanla ilgili asıl sorun ise koridor aşaması. Bu nedenle Alchemist seçmeden önce destek rolünde oynayan oyuncularla konuşmak her zaman iyi bir fikirdir. Gerektiğinde size yardım etmeye hazırlarsa, bu kahraman MMR kazanmanın en kolay yollarından biri olabilir.

Ancak, iyi oyunculara karşı oynadığınızda, çoğunun sizi domine etmeye çalışacağından, bunun olmasını önlemek için daima iyi bir vizyona sahip olmanız ve düşmanlarınızın konumunun farkında olmanız gerekir. Yani, düşman kahramanın eksik olduğu bir durumdaysanız, direkt ormana gidebilir ve orada farm yapabilirsiniz.

Savaşmaya hazır olduğunuzu hissettiğinizde, ekibinize katılmaya başlayın ve kuleleri yavaşça itin. Ölmeyeceğinizden eminseniz Roshan’ı bile öldürmeyi deneyebilirsiniz.

SNIPER
Son sırada ise birkaç yıldır son derece popüler bir kahramanımız var; Sniper. Bu karakter, onu seçen oyuncunun oynayış tarzına bağlı olarak karşı takım için haritayı cehenneme çevirebilir. Ancak Sniper, can değerleri az olduğu için rakip karakterler tarafından sürekli domine edilirse oyundaki en kötü kahramanlardan biri olabilir.

Bu nedenle, koridor aşamasındaki en önemli şeylerden biri iyi bir vizyona sahip olmaktır. Dikkatli olunmazsa atılan her gank ölümle sonuçlanabilir. Bu yüzden mümkün olduğunca ölmekten kaçınmaya çalışmalısınız.

Eğer koridor aşamasında sürekli ölmekten kurtulmayı başarırsanız, önünüzde oldukça iyi bir oyun olacaktır. Diğer sağ tıklama canavarlarına benzer şekilde, bu kahraman geç oyunda, özellikle gerekli eşyaları aldığında çok güçlü hale gelecektir.

Bununla birlikte, 2020 bu kahraman için gerçekten garip bir yıldı, çünkü bazı oyuncular onu destek rolünde kullanmaya karar verdi. Bu deney bir noktaya kadar başarılı olsa da denemenizi tavsiye etmiyoruz. Sniper, her zaman çok güçlü bir orta koridor karakteridir.

Farklı bir şey denemek istiyorsanız, büyülü hasar yapısını kullanarak oynayabilirsiniz. Oyunda, bir “Aghanim’s Scepter” ve bir “Ethereal Blade” alarak bu yapıyı kurabilirsiniz. Ancak, uzun vadede buna değmeyecektir, çünkü bu yapıda çok fazla hasar veremezsiniz.

İlginizi Çekebilir: Dignitas’ın Kadın CS:GO Takımı, VALORANT da Oynayacak

Bizi Takip Edin
Facebook ● Instagram ● Twitter ●  Twitch ● Steam Grubumuz
Discord Sunucumuz ● Kaydol

BU İÇERİĞE YORUM YAP

Yorumunuzu girin!
Adınızı lütfen buraya girin