Brawl Stars, analiz şirketi Sensor Tower‘ın tahminlerine göre 2018‘de piyasaya sürülmesinden bu yana 1 milyar doların üzerinde gelir elde etti.
Bu rakam, Brawl Stars‘a bir milyar doların üzerinde gelir elde eden dördüncü Supercell oyunu unvanını kazandırdı. Diğer üç oyun Clash of Clans, Clash Royale ve Hay Day.
Brawl Stars, yaklaşık 526 milyon dolar gelir elde ederek muhteşem bir 2020 geçirdi. Bu rakamın bu kadar artmasının sebebi, oyunun Haziran 2020’de Çin pazarında piyasaya sürülmesiydi. Haziran ayından bu yana, Çin‘deki Apple kullanıcıları oyuna şimdiden 100 milyon doların üzerinde para harcadılar ve bu da Çin’i Brawl Stars için gelir elde etme açısından üçüncü en iyi ülke haline getirdi.
Bugüne kadar Brawl Stars dünya çapında 265 milyon kez indirildi. İlk sırada, oyunun yaklaşık 30 milyon kez indirildiği Rusya var. İkinci sırada, 24,3 milyon ile Brezilya yer alırken, ülkemiz ise 19 milyon indirme ile üçüncü sırada yer alıyor.