
Riot Games‘in en son oyunu Valorantın kapalı betasına herkes erişim sağlayamayacak fakat belirli twitch kanallarını izleyen bir miktar izleyici “drop” mantığı ile kapalı beta erişim anahtarı kazanacak ve 7 nisandan itibaren oyunu oynamaya başlayabilecekler.
Valorant Nedir?
Valorant raunt tabanlı, 5v5 oynanan taktiksel bir FPS oyunudur. Tıpkı CS:GO gibi saldıran ve savunan taraflardan oluşur, saldıran takım hedef bölgelerden birine bomba benzeri “spike“ı kurmaya çalışır. Biraz tanıdık gelmiş olabilir fakat henüz bitmedi, savunma takımı ise ya “spike” kurulmadan karşıyı durdurmalı, kurulduysa da çözmek için saldırmalıdır.
CS:GO ve COD yıkım modlarına bir hayli benzeyen Valorantta toplamda 13 rounda ulaşan takımlar oyunu kazanıyor.
Ajanlar Nedir ve Ne İşe Yararlar?
Her oyuncu “ajan” diye isimlendirilen bir karakterle oynamaktadır. Şuan mevcut kapalı beta için hazırlanmış toplamda 9 karakter bulunmakta ve aynı takımda aynı karakteri oynamak mümkün değil. Öte yandan aynı karakterleri aynı oyun içerisinde iki takım da oynayabiliyor. Her bir karakterin toplamda 4 becerisi bulunmakta, iki sıradan beceri, bir imza becerisi ve bir de “ulti” becerisi. “Ulti” becerisi oyun içerisinde belirli zamanlarda dolup kullanılabilirken diğer beceriler oyun içi parayla her round başında satın alınmak zorunda.
Valorant Silah ve Ekonomi Sistemi
Bir başka CS:GO benzeri sistem ise Valorantın ekonomi sistemi. Bütün oyuncular silah ve beceri satın almak için her round belirli miktarda “kredi” harcamak zorunda. Bu krediler alınan skorlarla ve round sonunda kazanıp kaybetmeye bağlı olarak elde ediliyor. Her bir silahın farklı karakteristik özellikleri mevcut. Bir çoğu yüksek geri tepme özelliğine sahip ve bu durumda oyuncuların silahlara alışabilmek için bir süre pratik yapmaları gerekiyor. Tabi ki ilk bir kaç mermide kafa atabilirseniz buna ihtiyacınız olmayacak.
En Önemli Unsurlardan Birisi: İnfo
Rakibinizin nerede olduğunu, ne yapmaya çalıştığını öğrenmek bu oyunda da çok önemli. CS:GO haritalarının iki bomba alanına karşın Valorant haritaları üç bombalama alanlarına sahip. Bu durumda info almak belki daha da önemli oluyor. Bu sebeple Sova ve Cypher gibi karakterlerin “drone” tarzı info almaya yarayan becerileri bir hayli önem kazanmış oluyor.