Bir süre boyunca kapalı beta sürecinde olan VALORANT, 2 Haziran 2020 tarihinde resmi olarak piyasaya çıktı. Bu çıkış ile birlikte, kapalı beta sürecinde oyun içinde alınan/kazanılan (Skin, rütbe vb.) her şey silindi. Ancak alınan oyun içi paralar (Valorant Points), oyunculara 1.5 katı ile geri verildi. Bu sayede kapalı beta sürecinde oyuna para yatıran oyuncular, oyunun çıkması ile birlikte avantajlı bir duruma geçti.

VALORANT ücretsiz bir oyun. Fakat, bu oyunda skinlerin etkisi diğer oyunlardaki skinlerden daha değişik. Farklı skinlere sahip olan oyuncular, oyun içinde daha farklı bir oyun deneyimi yaşayabiliyor.

Bu deneyim, silahın sesinden tutun vurduğunuz adamın ölüm şekline kadar birçok detay içeriyor. Bu yöntem ile birlikte Riot Games, ücretsiz olarak piyasaya çıkardığı VALORANT’tan para kazanmayı amaçlıyor.

Bu durumu birçok oyunda gördük ama VALORANT’taki oyun içi eşyalar gerçek anlamıyla çok pahalı. TL’nin değer kaybının yanında, Avrupa ve Amerika oyuncuları da bu fiyatların gereksiz pahalı olduğunu düşünüyor. Örneğin Prime Skins Koleksiyonu, 7.100 VP değerinde. Bu da gerçek hayatta +70$ demek. Sadece oyunun görüntüsünü değiştirecek bir özellik için verilmesi gereken ücret, ortalama ücretin 5-6 kat üstünde.

Sadece bir koleksiyonun bedeli 70$ iken, oyuncular daha lüks koleksiyonların sahibi olmak isterse kesenin ağzını daha da açmaları gerekmekte. Bu durum aslında Riot Games’in VALORANT’ı geliştirirken çok fazla masraf yaptığını ve bu masrafı da, direkt oyunu satarak değil de, oyun içindeki eşyaları satarak karşılamak istediğini gözler önüne seriyor.

Öte yandan VALORANT, Battlepass’i 1000 VP’ye satıyor. Bu Battlepass ile birlikte oyuncular, Battlepass görevlerini yaparak birçok silah deseni ve oyun içinde kullanabileceği eklentiye sahip olma şansı yakalıyor. Bu sayede VALORANT, oyunu oynayan insanlara da desteğini gösteriyor.

Oyunun içinden para kazanması ile ünlü olan EA, sadece FIFA 20’den ,oyun henüz 9 ay önce çıkmışken, 1 milyar dolar üzerinde gelir elde etti. Oyun hem 60$’lık fiyat etiketi ile satılıyor hem de oyun içindeki paketlerden elde ettiği inanılmaz seviyedeki kar ile birçok firmanın dikkatini çekmeyi başardı. Riot Games’inde bu başarıdan dolayı, oyun içinden para kazanma modeline gitmiş olması bir hayli yüksek.

Riot Games ,oyunun ücretsiz olması ve üst düzey bir sistem gerektirmediğinden dolayı  birçok oyuncuya erişebilecek. Oyuncular tarafında büyük bir beğeni toplayan VALORANT’ın, mali açıdan Riot Games’in gözde oyunu LoL’ü geçmesi içten bile değil.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Natus Vincere, Dünya Sıralamasında 1. Sıraya Yükseldi

BU İÇERİĞE YORUM YAP

Yorumunuzu girin!
Adınızı lütfen buraya girin