Oyunun geliştiricisi Freebird Games aynı zamanda To The Moon oyunun da geliştiricisi olmakta. To The Moon’dan sonra çıkışını gerçekleştiren Finding Paradise da To The Moon’un devamı niteliğinde bir oyundu. Impostor Factory ise farklı bir hikaye anlatıyor ve daha ilginç bir tema sunuyor.

To The Moon ve Finding Paradise’ı oynamamış oyuncular için birkaç bilgi vermek gerekirse oyunun ana teması Watts ve Rosalene adlı iki doktorun ölüm döşeğindeki hastaların son dileklerini gerçekleştirmesi üzerinedir.

To The Moon ve Finding Paradise’ın Steam fiyatları 18,00 TL olup Impostor Factory’nin Steam fiyatı ise 18,50 TL‘dir.

“Mizah, bulmaca ve hüznün mükemmel birleşimi.”

To The Moon için yapılmış incelemelerden birisinde geçen bu cümle oyunu aslında tamamıyla özetler nitelikte. Devamında çıkış yapan Finding Paradise’da da bu formül başarıyla uyarlanmış ve oynayanlar üzerinde büyük etkiler bırakmıştır. İki oyunu da oynamış birisi olarak söylemem gerekir ki yer yer güldüren ve yer yer ise çok derin düşüncelere iten ilginç tecrübelerdi benim için.

Oyun size bazı noktalarda ilerlemeniz için bulmaca çözdürüyor ve öyle ilerliyorsunuz. Şunu belirtmek gerekir ki oyun size oynanış olarak bir şey vaat etmiyor. Impostor Factory de dahil olmak üzere bu üç oyunun vurucu olmak istediği nokta kesinlikle sunduğu hikaye.

İnsanların zihnindeki bilinmezlikleri çözün.

Üç oyunda da bir makine ile insanların zihnine giren Dr. Watts ve Dr. Rosalene ölüm döşeğindeki insanların son dileklerini gerçekleştiriyor. Fakat bunu tabii ki de gerçek hayatta yapmıyorlar. İnsanların zihnine girerek hastanın zihnindeki anıları o dileği gerçekleştirmek üzere düzenleyip değiştirerek sanki o dileği gerçekleştirmiş gibi hissettiriyorlar. Açıkçası böyle bir temayı tatlı piksel sanatı ile çok güzel işlemişler diyebilirim.

Impostor Factory başka bir hikaye!

Impostor Factory ise Watts ve Rosalene hakkında bir hikaye değil Quincy adında bir karakterin hikayesini anlatıyor.

Bir gün Quincy tenhada bulunan şüpheli bir konakta şaşalı bir partiye davet edildi. Davetiyeyi kabul etti çünkü konak tenha ve şüpheli olmasına karşın şaşalı bir partiye ev sahipliği yaptığı için kendisinin ilgisini çekmişti. Konak o kadar şaşalı bir partiye ev sahipliği yapıyordu ki Quincy banyosunda bir zaman makinesi buldu. Burada hem ellerini yıkayabilir hem de zaman yolculuğu yapabilirdi…

Oyunun Steam sayfasına buradaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Önceki içerikFIFA 2022 TOTW 2 Haftanın Takımı Açıklandı!
Sonraki içerikKonami eFootball 2022 Hakkındaki Hatalarını Kabul Etti!

BU İÇERİĞE YORUM YAP

Yorumunuzu girin!
Adınızı lütfen buraya girin