Yılın neredeyse her dönemi indirim düzenleyen Steam bu sonbaharda da oyuncular için büyük indirimler düzenliyor. Özellikle ülkemizde günbegün artan kur fiyatları ve oyunları fahiş fiyatlara satılıyor oluşu Türk oyuncular için bu indirim dönemlerini önemli kılıyor.

Steam indirimlerinde indie oyunlardan tutun da büyük yapımlara kadar birçok oyun indirime girmekte. Özellikle bazı büyük oyunların indirime giriyor olması nedeniyle o oyunu daha önce oynamamış olan oyuncular da bu tarz indirim dönemlerinde oyunu satın alarak rahatlıkla oynayabiliyor.

Biz de sizler için bu dönemde indirime giren ve oynamadıysanız oynamanızı tavsiye ettiğimiz indie oyunlardan büyük yapımlara kadar uzanan bir liste hazırladık.

To the Moon – 6,12 TL

To the Moon için söyleyebileceğimiz tek ve en önemli şey hikayesi ön planda olan oyunları sevenlerin sevebileceği tarzda bir oyun olması. Oyun bağımsız bir yapım olmakla beraber etraftaki eşyalarla etkileşime geçtiğiniz ve linear bir hikaye üzerinden devam ettiğiniz tatlı bir oyun. Bölümler diyebileceğimiz kısımlar arasında geçiş yapmanız için ise zor olmayan bazı bulmacaları çözmeniz gerekiyor. Kısaca olayından bahsetmek gerekirse de insanların zihnine bir makine yardımı ile girerek, ölüm döşeğindeki insanların anılarıyla oynayarak onların son dileğini gerçekleştirmeye çalışan iki doktor arkadaşın hikayesini oynuyoruz.

Death’s Door – 37,50 TL

Bu yılın oyununa aday gösterilen Death’s Door’u da unutmamak gerekir. Kendisine has dünyası ile güzel bir hikayeyi harmanlayan tatlı bir yapım kendisi. Bölüm tasarımları gerçekten çok kaliteli olmakla beraber oynayan kişide hayranlık bırakıyor. Yer yer mizahi yerlerle de oyuna hoş bir yapı katılmış.

Hades – 28,00 TL

Hades bir roguelike tarzında oyundur. Ve birçok roguelike tarzında olan oyun gibi oda oda ilerleyerek düşmanlarla savaştığınız bölümlerden oluşmakta. Oyundaki savaş mekanikleri çok keyif veren bir şekilde dizayn edilmiş. Bölüm tasarımları gerçekten çok hoşuma gidiyor. Karakterlerden bazılarının mitolojiden gelen sevilen karakterler olması da artı bir yön olarak eklenebilir. Her silah ayrı bir mekaniğe sahip ve bu da müthiş bir çeşitlilik sunuyor.

Cyberpunk 2077 – 124,50 TL

Olaylı çıkışından bir sene geçtikten sonra nihayet Steam yorumları ‘Çoğunlukla Olumlu’ olan Cyberpunk 2077, güzel bir indirimle karşımıza çıkıyor. Eğer sorunlarından dolayı oyunu bu tarihe kadar ertelediyseniz oyunu oynamak için doğru bir an olduğunu söyleyebilirim. Oyuna sürekli getirilen güncellemelerle temel sorunlarını atlatmış bir oyun var karşımızda. Hikayesi bakımından benim şiddetle tavsiye ettiğim bir oyun. Muhteşem görselliğe sahip açık dünyası ve oynanış çeşitlilikleriyle tadı damağımda kalan bir yapım oldu. Bunun yanı sıra dolu dolu olan yan görevleriyle de sürekli oyun içinde aktif kalabiliyorsunuz.

Heavy Rain – 35,00 TL

Quantic Dream’in klasiklerinden biri olan Heavy Rain sinematik yapısı ile oyunlara farklı bir tarz getirmişti. Suç, gerilim türünde olan bu oyunda birçok duyguyu oyuna adını veren ve bitmek bilmeyen yağmur altında yaşıyoruz. Ufak bir dikkatsizlik sonucu kaybolan çocuğunu kaybeden Ethan’ın bunun sonucunda yaşadığı olayları tecrübe ediyoruz. Oyunun hikayesi gerçekten muazzam. Şiddetle tavsiye etmekle beraber oynamadıysanız bu indirimde kesinlikle kaçırmamanız gerekiyor.

Deathloop – 149,50 TL

Yılın oyununa aday gösterilen oyunlardan biri de Deathloop’tu. Kısa oynanış süresi ile oyunu almak isteyen oyuncularda tereddüt yaratmıştı fakat girdiği indirimle beraber almak isteyen oyuncular tekrardan bir göz atabilirler. Ayrıca oyunu inceleyen eleştirmenlerin verdiği yüksek puanlar ve platformlardaki olumlu yorumlarla da oyun hakkında bir fikir sahibi olabilirsiniz.

Red Dead Redemption 2 – 149,50 TL

Hakkında pek fazla şey söylemeye gerek olmayan Red Dead Redemption 2 bu zamana kadar aldığı en büyük indirimi almış durumda. Çok kaliteli bir yapım ve oynamadıysanız kesinlikle oynamanız gereken bir başyapıt. Gerek oynanış mekanikleri gerek görsel kalitesi ve hikayesi ile damağınızda inanılmaz bir tat bıracaktır.

Mafia: Definitive Edition – 129,50 TL

Eski bir oyun olması nedeniyle bazı sorunları olan Mafia, buna rağmen çok iyi bir remake. Kısa oynanış süresi olsa da müthiş görselliği ve zengin hikayesi oyunun kalitesini arttırıyor. Eğer orijinal oyunu oynamak isteyip eski olduğundan çekiniyorsanız bu fırsatı kaçırmamanız gerekiyor. Bütün oyunları almak isterseniz eğer Mafia Trilogy 187,00 TL’ye düşmüş. Mafia 2’nin teknik sorunları olması ve Mafia 3’ün pek başarılı bir oyun olmaması nedeniyle paket olarak almanızı önermiyorum.

Dark Souls Remastered – 59,50 TL

Souls serisinin en zor ve hırpalayıcı oyununu remastered şekilde oynamak istiyorsanız kesinlikle kaçırmamanızı tavsiye ediyorum. Güzel bir fiyat düşüşü ile Souls dünyasına giriş yapmak isteyenler için iyi bir fırsat.

The Witcher 3: Wild Hunt – 11,99 TL

Her indirim döneminde çılgınlar gibi düşen fiyatı ile halen daha satmaya devam The Witcher serisi bu dönemde de büyük indirimde. Oyuna başlamak isteyenlerin kesinlikle kaçırmaması gerekiyor. Eğer Blood and Wine ve Hearts of Stone DLC’lerine sahip değilseniz onları da çok ucuza satın alabilirsiniz. Blood and Wine 11,99 TL iken, Hearts of Stone 5,99 TL. Eğer oyuna hiç sahip değilseniz size normal versiyonu değil The Witcher 3: Wild Hunt – Game of the Year Edition paketini tavsiye ediyorum. Bu paket hem normal oyunu hem de tüm DLC’leri içeriyor. Ve sadece 14,99 TL. Ayrıca hiçbir Witcher oyununa sahip değilseniz ve seriye en baştan giriş yapmak istiyorsanız The Witcher Trilogy paketi 17,40 TL ile indirimde.

Bu sonbaharda da Steam’deki indirimler çok yerinde ve oyuncu dostu diyebiliriz. Bu liste dışında da eğer aklınızda bir oyun varsa büyük ihtimalle şu an indirime girmiş durumdadır. Ayrıca şu an Steam üzerinde oyunlar için oy kullanabilirsiniz. Bu oylar sayesinde farklı farklı kategorilerde yılın en iyi oyunları seçiliyor. Eğer oy kullanırsanız Steam size tecrübe puanları ve rozet ile ödüllendiriyor.

BU İÇERİĞE YORUM YAP

Yorumunuzu girin!
Adınızı lütfen buraya girin