Nedir bu Rasberry Pi 4?

Merhaba,

Raspberry markası dünyanın en ucuz bilgisayarlarını üretmek mottosu ile biz kullanıcıları kendine hayran bırakan bir şirkettir. Şimdi bu markanın genel itibariyle yazılımcılara yönelik  kredi kartı boyutlarındaki ürününü inceleyeceğiz.

Rasberry Pi 4

Rasberry Pi 4

Ürünün teknik detaylarına geçip sizleri sıkmadan, önce ürün ile alakalı düşüncelerimi ve örnek bir projeyi sizlere anlatarak ürünün tam olarak ne işe yaradığını kafanızda oturtmak isterim.

Ürün Linux tabanlı bir işletim sistemi ile harikalar yarabiliyor. Çok fazla kullanıcısı olmasa da Türkiye de ürünün gerçek değerini göremediğini kesinlikle düşünmekteyim. Bu düşüncemin sebebine gelecek olursak sizler yazılım ile alakalı hiç bir şey bilmeseniz dahi ürünü alarak evinizdeki akıllı olmayan televizyonunuzu Android bir televizyona çok kolaylıkla çevirebilirsiniz. Bunun bedeli ise günümüz dolar kuru ve vergilendirmeler ile beraber ortalama 450-500TL fiyat bandındadır.

Bu kadar açık iş yapabileceğiniz çevresel etmenleri de kullanabileceğiniz bir bilgisayar için oldukça cazip bir fiyat değil mi? Raspberry Pi 4 ile akıllı bir projeksiyon sistemi yaparak çocuklarınızı bisiklete binerken arkadan gelecek tehlikelere karşı güvende tutmak istemez misiniz? Kafalar karıştı farkındayım. Görsele bakarak bu kafadaki karışıklığı biraz giderelim ne dersiniz?

Projeksiyon Görsel

Şimdi bir bakalım Rasperry Pi 4 ile nasıl bir proje yürütülebilir?

Python Thermal Printer: Isının gücüne sahipken kim mürekkebe ihtiyaç duyar ki? Girişimci bir baba, Wade Wegner Raspberry Pi’a sahip bir termal yazıcıyı mutfaktaki ailesiyle iletişim kurmak için kullanmış. Çok yaratıcı olduğunun farkındayım konuyu pekiştirmek adına bir görsel daha ekleyeceğim merak etmeyin.

Raspberry Pi ile yapılmış bir yazıcı

Teknik detaylar

Ürünümüzün teknik detaylarına geçebiliriz. Ürünün teknik detaylarının sizleri üzeceğini biliyorum arkadaşlar ancak unutmayalım ki ürünümüz fiyat olarak çok uygun ve kullanım amacı kişiler ve kurumlar arasında değişkenlik gösterebiliyor.

Raspberry Pi 4 – 2GB Teknik Özellikleri


  • 1.5 GHz dört çekirdekli ARM Cortex-A72 CPU 64-bit SoC Broadcom 2711
  • 2Gb  LPDDR4 RAM
  • 4kp60 HEVC video
  • VideoCore VI Grafikleri
  • 5V- 3A çalışmasını destekleyen USB-C güç girişi
  • Gerçek Gigabit Ethernet
  • 2 adet mikro HDMI bağlantı portu 4K video (1 × 4K@60Hz veya 2 × 4K@30Hz)
  • 2 adet USB 3.0 portları
  • 2 × USB 2.0 portları
  • Bluetooth 5.0 BLE
  • Boyutları: 68.63 x 94.09 x 26.63 mm

Ürünün ülkemize gelen modellerinde yalnızca 2 ve 4 Gb ram seçenekli modelleri bulunmaktadır. Teknik özellikler anlamında ram dışında herhangi bir değişiklik bulunmamaktadır.

Ürünün sitesine gitmek için buraya tıklayabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

RTX 3080 Türkiye Fiyatı Sızdırılmış Olabilir !

BU İÇERİĞE YORUM YAP

Yorumunuzu girin!
Adınızı lütfen buraya girin